2009. október 17., szombat

almáspite


250 g liszt
et (200 g lehet teljes kiőrlésű), 150 g margarint, 3 csapott ek
 cukrot és egy csipet sót egy kis vízzel összegyúrunk, egy órára a hűtőbe tesszük.


750 g hámozott, kockára vágott almát (az alma savanyúságától függően) maximum 
fél citrom levével, 1 teáskanál őrölt fahéj
jal, 5 dkg cukorral, 
3 evőkanál étkezési keményítővel és 
3 evőkanál sárgabarack lekvárral összekeverünk.

A tészta felét kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, belesimítjuk az almát, majd befedjük a tészta másik felével. A maradék tésztából készítsünk díszítést és vízzel ragasszuk a tetejére.

180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha még forrón megkenjük baracklevárral, szép csillogós lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése