2011. január 5., szerda

amerikai palacsinta


2,5 csésze (2,5 dl/csésze) lisztet (lehet fele Graham, fele zabpehelyliszt), 1 csomag sütőport, 2 csapott evőkanál cukrot, csipet sót összekeverek 2 ek. olajjal, pár csepp citromlével (elhagyható) és 2 csésze vízzel. Egy evőkanállal kis adagokat csurgatok a serpenyőbe (ha teflon, nem kell olajozni sem). Amikor kipukkannak a felszínen a buborékok, egy spatulával lehet fordítani.

Nagyobb méretben is készíthetjük. Amikor nagyobbakat sütök, akkor pudinggal és gyümölccsel szoktam párat egymásra rétegezni (felülre is kerül egy puding-gyümölcs réteg), csudafinom!

1 megjegyzés:

  1. Isteni lehet. A köv. héten mi is kipróbáljuk uzsonnára.
    A hétvégi menüajánlatomban linkelem a bejegyzést. :)

    VálaszTörlés